Matr. nr. 20u Furreby (12-40)
Den første, der bygger hus på stedet er bødker Jens Christopher Friborg. Han får et hus takseret og forsikret i 1826 (vis), og har sikkert købt grunden og bygget huset umiddelbart før. I 1818 købte han og Christen Simonsen, der var nabo mod syd, henholdsvis 6 og 7 fag af det tidligere kongelige kornmagasin, der lå, hvor Sdr. Strandvej senere blev anlagt. Disse ejendomme vælger de så at sælge igen og købe grund øst for byen. Såvel ejendomskøb som senere byggeri på de nye grunde sker samtidigt, så de har haft en aftale om at gøre tingene i fællesskab.
Huset var på 6 fag, opført af bindingsværk med udskud på nordre side, dels murede dels klinede vægge og stråtag. Det var indrettet til stue, 2 kamre, køkken og bødkerværksted. Jens Friborg var gift med Inger Kirstine Pedersdatter (med tilnavnet Dommer). Inger Pedersdatter dør i 1839, og Jens Friborg i 1842 og hendes bror Thomas Chr. Pedersen Dommer (der boede på senere matr. nr. 53 Houmannsvej 2) overtager huset fra boet. Han sælger det i 1850 til Christen Mortensen Kobber. I 1853 bliver huset igen takseret efter en ombygning (vis). Det fremgår af taksationsprotokollen, at huset har udskud på nordre side. Værkstedet er ombygget til slagterbod. Ellers ser der ikke ud til at være ændringer i indretningen. I forsikringsprotokollen er angivet, at huset ligger 11½ alen fra nærmeste bygning på Levinsens ejendom (matr. nr. 76), 15 ¾ alen fra Christen Nielsen Grønbæks hus (matr. nr. 20z) og 20 alen fra Johan Frederik Lehmanns hus (matr. nr. 20p). Det fastlægger placeringen af huset til matr. nr. 20u, Furreby.
Christen Mortensen Kobber var født i Furreby i 1823 som søn af daglejer Morten Christensen Kobber og Dorthe Sørensdatter. Faderen var bror til Thøger Mortensen Kobber (matr. nr. 20r). De er tilsyneladende de første med tilnavnet Kobber i Løkken/Furreby. Bagrunden for tilnavnet kendes ikke. De stammede fra Rubjerg, men tilnavnet er ikke noteret hos faderen Christian Andersen, hverken i kirkebogen eller ved folketælliongen i 1801, selvom det må være knyttet til ham, da begge drenge får det. To af Christen Mortensen Kobbers brødre køber grund og bygger hus i nærheden af hans hus, Jens Mortensen Kobber (matr. nr. 20x) og Anders Mortensen Kobber (matr. nr. 20v). Christen Mortensen Kobbers kone, Maren Nielsdatter var datter af forpagteren på Løkkensholm, Niels Christensen.
I 1857 brænder huset og Christen Mortensen Kobber opfører et nyt grundmuret hus på 12 fag med stråtag (vis) (vis). Det nye hus vendte nord-syd og kom til at ligge ud til senere Den Skæve Linie (det hus der ses i dag). Det gamle hus vendte som alle huse i Løkken før 1840'erne øst-vest. Slagterforretningen har åbenbart kastet godt af sig. Det nye hus blev indrettet med storstue, dagligstue, sovekammer, gang, pigekammer, køkken, bryggers, spisekammer og slagtehus. Stuen havde gipset loft og der var syv spejldøre med indstukne låse. Maren Nielsdatter dør i 1866, og Christen Mortensen Kobber selv i 1868. Huset købes af naboen Christian Nielsen Grønbech. Han havde bygget huset på matr. nr. 20v (Søren Madsensvej 22) i 1853. Det sælger han i 1869, da han køber nabohust, som er næsten dobbelt så stort. Christian Grønbæk dør i 1887 og hans kone Ane Christensdatter i 1894. De havde ingen børn, og derfor ikke nogen til umiddelbart at overtage huset. Huset sælges derfor på auktion. Højstbydende er Søren Madsen Pedersen.
Søren Madsen Pedersen var født i Vejby i 1847. I 1875 flytter han til Løkken og bliver gift med Mette Marie Christiansen, der stammede fra Hune. De bor først på matr. nr. 20ad (Houmannsvej 17) men flytter i 1885 til matr.nr. 80 (Vrenstedvej 4). Han er fisker og arbejdsmand, men slår sig på landbrug da han forpagter landbrugsdelen af Asp's gård. I 1885 køber han købmandsgårdens landbrugsjord, bl.a. matr. nr. 23 Furreby og 8d Aasendrup, og avlbygningen på matr. nr 20bg af Peder Mortensen Asp Geertsen. I 1896 køber han så matr. nr. 20 u over for stald/ladebygningen på den anden side af Den Skæve Linie.
Søren Madsen Pedersen sælger i 1917 avlsbygningen (matr. nr. 20bg) og landbrugsjorden til Peter Chr. Pedersen, men beholder matr. nr. 20u. Han dør i 1924. Enken Mette Marie Pedersen sælger, straks efter hun har arvet den, ejendommen videre til datteren Augusta Petersen. En af de senere ejere er Ejner Vandkrog, som køber ejendommen i 1947.