Matr. nr. 86c (12-31)
Grunden var oprindeligt en del af Niels Hauerslevs skudehandlergård, som Tarald Torchildsen senere blev ejer af. Nicolai Thomsen Jensen købte den af ham i 1819. I 1823 frasolgte Nicolai Thomsen Jensen gårdens nordlige pakhus på 7 fag til kaptain Christian Michaelsen. Med i handlen fulgte et pænt stykke af gårdens grund, hele den nordøstlige del som senere bliver udmatrikuleret som matr. nr. 83, 84, 85 og 86. Søndergade var ikke udskilt som vej dengang, og grundstykket omfattede både areal på begge sider af vejen og det senere vejareal. Christian Michaelsen var stransdtoldopsynsbetjent. Han ombyggede pakhuset til bolig og indrettede materialerum i den ene ende. Toldvæsenet havde på dette tidpunkt ikke en toldstation i byen, og der har derfor været brug for et sted, hvor man kunne anbringe varer, der var i toldvæsenets varetægt. Huset bliver takseret og brandforsikret i 1823. Huset vendte øst-vest, var på 7 fag og opført af fyrrebindingsværk med klinede vægge og stråtag. Det var indrettet med 3 stuer, 2 kamre, køkken og hestestald og som nævnt materialehus i vestre ende. Det står i taksationsrapporten, at huset er nyt opført. Men det vender øst-vest og har samme længde som pakhusert, så det er sandsynligt at det byggedes på det gamle fundament, og at materialerne fra det gamle hus genbrugtes.
Christian Michaelsen døde i 1834 og huset solgtes herefter på aukltion. Højestbydende var efterfølgeren som strandtoldopsynsbetjent, Wilhelm Holst, der fik skøde på huset i 1836. Han istandsatte huset, og fik det omtakseret i 1836. Forsikringssummen forhøjedes væsentligt, men huset havde nu også fået spejldøre med indstukne låse og vinduer indlagt i trærammer, som ellers kun skudehadlergårdenens stuehuse havde. Huset var ikke blevet større, og indretningen ser også ud til at være den samme. Wilhelm Holst blev i 1839 forflyttet til Lilleheden (Hirtshals) og solgte ejendommen til Peder Toft Larsen.
Peder Toft Larsen var skipper og søn af Lars Christian Toft (der i en periode ejede senere matr. nr. 55). Han var i 1836 blevet gift med Gjertrud Ane Thorchildsdatter, datter af Tarald Thorkildsen, der var møller på Aastrup Mølle, men tidligere havde ejet den skudehandlergård som grunden var udstykket fra. Peder Toft Larsen var skipper på flere Løkkenskuder og druknede i 1861, da han blev skyllet over bord fra sluppen ”De tvende Brødre”, der lå mellem revlerne på Løkken strand. Enken Gjertrud Ane Toft solgte i 1862 ejendommen og flyttede hen til forældrene på Aastrup Mølle. Hun døde i 1863.
Køberen af ejendommen var Christen Mogensen Larsen. Han var født i 1827 som søn af hjulmand Lars Peder Thomsen og lillebror til skudehandler Thomas Larsen. Han var bødker og fisker og havde i 1851 bygget hus med bødkerværksted på matr. nr. 14 (Anton Bast Vej 4). Det solgte han i 1861 til Sophus Bast og købte i stedet for Peter Toft Larsens ejendom i Søndergade. Han rev huset ned og byggede et nyt, nord-syd vendt hus ud mod Søndergade. Huset findes ikke i de tilgængelige brandtaksationsprotokoller, men af forsikringsprotokollen fremgår, at det var grundmuret og havde tegltag. Foruden bødker og fisker var Christen Mogensen Larsen også redningsmand, og han blev skipper for redningsbåden. Christen Mogensen Larsen ejede huset ved matrikuleringen i 1871, hvor ejendommen fik matr. nr. 86. Han døde i 1872.
Enken Nicoline Larsen arvede ejendommen. I 1882 udstykkede hun grunden i 2 parceller matr. nr. 86a og 86b. Matr. nr. 86a blev hun selv boende i, matr. nr. 86b solgte hun til Hans Henrik Mølbak. I 1889 opdelte hun grunden yderligere. Det nordvestlige hjørne bliver udstykket som matr. nr. 86d, og solgt til Martinus Nielsen. I 1901 solgte hun matr. nr. 86a til sønnen Søren Christensen, men blev selv boende i huset. Hun døde i 1906.
Søren Christensen solgte efter morens død huset til Leonora Dorthea Kristensen. Hun blev gift med fisker Niels Valdeman Ottosen, der via giftemålet blev ejer af ejendommen. Han solge til Jens Jørgensen i 1914. Niels Valdemar Ottosen var en af de tre redningsmænd, der druknede ved redningsbådens forlis i 1929. Jens Jørgensen, der var murer, udstykkede grunden yderligere i 1916 og solgte matr. nr. 86e, den nordlige del, til Lars Chr. Ottesen. Inden han solgte denne del, havde han formentlig revet det gamle hus ned og bygget nyt. Den sydlige del, der fik matr. nr. 20c, solgte han i 1919 til Thorvald Larsen. Også her må han have bygget hus, inden han solgte grunden. Grundstykket var ubebygget indtil da. Thorvald Larsen var skrædder, men skiftede til at være postbud. Han ejede matr. nr. 20c til 1959. Hans arvinger solgte huset til Viggo Pedersen i 1964.